jeudi 10 mars 2011

Sénégal: En psykiater rekommenderar en tidig screening av gravida kvinnor.


Sénégal: En psykiater rekommenderar en tidig screening av gravida kvinnor.

10 Mars 2011. "Nr. kommentarer"



Psykiatriker är mer galna. Jag skulle vilja säga samma sak som mördare eftersom Europa vill vägran att göra en psykiatrisk screening med barn, de vända Afrika att föreslå någonting allvarligare: screening av gravida kvinnor. Houaaa! de tar verkligen afrikanerna för dårar.

I Afrika sätt vård är inte samma som i Europa och vi måste respektera detta, särskilt som vi verkligen inte att vara stolt över hur vi behandlar våra "psykiskt sjuka".

Senegalesiska vänner, Psykiatri gör att förstöra män i våra "civiliserade" länder, då inte göra samma misstag som vi. Psykiatri är inte en vetenskap, och om du tittar på webbplatsen kommer du att se det vackra ord nedan, de är verkligen att förstör.

Webmaster

Senegal: Intellektuella funktionshinder - A psykiater samtal för tidig upptäckt

Dakar- Läkare-chef för psykiatriska enheten för Fann sjukhuset, Amadou Makhtar Seck, förespråkat, torsdag i Dakar, tidigt i graviditeten och barnet, att förhindra funktionshinder immateriella rättigheter.

"När misstanke om ett element som kan vara ett index av funktionshinder, vi måste få barnet i samråd specialiserade som kommer även granskning som möjligt och försöka läsa den intellektuella nivån", han rekommenderade, en konferens på temat "intellektuella funktionshinder".

Innan publiken kommer delta i detta möte som anordnas av föreningen senegalesiska för skydd av psykiskt bristfälliga barn (ASEDEME), påminde han om att det är möjligt att förstå den intellektuella nivån från studier av kvoten.

Enligt honom kan du kategorisera mentalt bristfälliga barn. "Behöver en noggrann undersökning, eftersom allt är viktigt eftersom det måste söka orsakerna till funktionshinder." -När barnet anländer i tonåren eller i vuxen ålder, orsaken är så kallade, eftersom föräldrar har mycket växlande minnen av vad har gått till barnet", förklarade psykiatrikern.

Enligt kan chefen för psykiatriska enheten för Fann sjukhusläkare, när barnet behandlas tidigt, det hjälpa identifiera orsaken till sjukdomen.

"Att vara ett tidigt stöd, börjar med kvinnan i samband med graviditet och fortsätter genom att barn som föds". "Det är tidigt stöd som kan hjälpa familjer bättre hantera dessa psykiska hälsoproblem och att bättre förebygga psykiska problem," han insisterade.

Psykiatrikern har uppmanat de senegalesiska människorna att förhindra uppkomsten av barn med intellektuella funktionshinder genom att säkerställa regelbunden övervakning av graviditet och undvika consanguineous äktenskap bland ungdomar.

Han uppmuntrade också skapandet av centra för saknas mentalt, samtidigt som kräver att främja skolan inskrivning och fria bildandet av barn som lider av denna sjukdom.

Psykiater, måste staten göra avgörande den psykiska hälso-och sjukvårdspolitiken. "Om allt genomförs för detta ändamål, det kan åstadkomma positiva och konkreta resultat," uppskattade han.

Senegal mer bildar utöver specialister inom området psykisk hälsa samt på specialister psy-nivå. Psy disciplin lockar mer utöver ungdomar. "Nu, det har många studenter som bara vill specialisera sig på detta område," han avslöjade.

Enligt honom överskred antalet invånare i denna disciplin för den äldre generationen som sin egen, lite tre elever.

"Nu, det har nästan trettio studenter som vill specialisera sig". -Även i andra länder, Marocko, Tunisien, vi är studenter som vill träna i psykiatri", är det bliss.

"När gäller ENDSS, är bildade sjuksköterskor, specialiserade pedagoger och här, även det hjälper att öka mänskliga resurser på detta område," fortsatte psykiatrikern

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

info Benjamin et de son fils Aureo (sefca puteaux solidaire du papa)

Cédric Fleurigeon http://www.facebook.com/event.php?eid=264268448591 Nous demandons à tous pendant une journée, le samedi 30 janvier 2010 de changer la photo de votre profil par celle de Benjamin et de son fils Aureo Il serait bon de voir fleurir cette photo sur la toile que se soit sur Facebook, MySpace, MSN ainsi que sur tous les méd